Wat is de beste winter motorjas - Motorblog (2023)

Wat is de beste winter motorjas - Motorblog (1)

Jaspis

Wat is de beste winter motorjas - Motorblog (2)

30 december 2022

Als de winter komt is het erg belangrijk dat je de beste motorjas voor deze tijd van het jaar hebt. In de winter kan het in Nederland erg koud worden. Waar het in de auto nog aangenaam warm kan aanvoelen, is dat in de motor veel minder het geval. Gelukkig zijn er manieren om warm te blijven op de fiets. Je kunt er bijvoorbeeld een thermoshirt of warme motorbroek bij dragen of een helemaal warm motorpak. Een warme motorjas levert ook een belangrijke bijdrage om je lichaam op een comfortabele temperatuur te houden.

Wat is de beste winter motorjas - Motorblog (3)

De beste winter motorjas.

Wintermotorrad

Warmte is niet de enige factor waarmee u rekening moet houden in de winter. De warmste motorjas is niet per se de beste winter motorjas. Naast de combinatie met andere bovenkleding zitten er ook elementen in de jas die hem geschikt maken voor de winter.

Bestel al je winterse motorkleding bij deze vertrouwde webshops

 • Zie laagste prijs ►
 • Zie laagste prijs ►
 • Zie laagste prijs ►
(Video) 5 beste motorjassen voor 2022

ga direct naar

Wat is de beste winter motorjas - Motorblog (7)

 • Voorwaarden
 • Isolatie
 • vochtregulatie
 • wind regulatie
 • beschermer
 • Merk winterjassen voor motorfietsen
 • Aanbod

Waar moet een beste winter motorjas aan voldoen?

Vaak wordt gedacht: een warme motorjas is de beste motorjas voor de winter. Tot op zekere hoogte klopt dat ook, want het belangrijkste doel van een winter motorjas is om je warm te houden op de motor. Het lichaam moet op de juiste temperatuur zijn en motorrijden moet in het algemeen comfortabel zijn. Maar dat is niet het enige wat een motor-winterjas moet doen. Hieronder een lijst met enkele elementen die een goede winter motorjas tot een goede winter motorjas maken.

soort motorfiets

Er zijn een aantal motorjassen die meer geschikt zijn voor de winter, terwijl er andere motorjassen zijn die meer geschikt zijn voor de zomer. Voor de zomer is bijvoorbeeld een geventileerde motorjas beter omdat je er niet aan moet denken dat koude wind makkelijker je jas binnendringt.

Ook de keuze tussen leer, textiel en Kevlar maakt verschil. Kevlar valt er meestal meteen af ​​aangezien het een typisch materiaal is voor een zomerse motorjas. Dan blijft leer en textiel over. Over het algemeen wordt textiel beschouwd als de beste stof voor de winter. Want textiele motorjassen zijn meer gericht op voering die je in een jas kunt stoppen. Het textiel is ook de stof die zowel tegen hoge als lage temperaturen kan. Het is voor elk seizoen. Textiel biedt je ook de beste bescherming tegen de elementen. Veel motorjassen van textiel zijn meervoudig gevoerd, zodat je bijvoorbeeld op een koude ochtend kunt profiteren van alle warmte. Zo kan er in de middag een laagje uit als het wat warmer is geworden.

(Video) Hoe vind ik een geschikte Gore-Tex motorjas voor alle jaargetijden? | Motorkledingtips

Isolatie

Warmte is misschien niet het enige dat een goede motorjas in de winter moet bieden, maar het is wel degelijk een belangrijke factor. Een geweldige manier waarop een motorjack je in de winter warm kan houden, is door middel van isolatie. Hierdoor wordt de warmte beter vastgehouden. Zo zijn er motorjassen die voorzien zijn van een thermische voering. Deze is vaak uitneembaar zodat je de motorjas ook op andere momenten van het jaar kunt gebruiken.

Bestel al je winterse motorkleding bij deze vertrouwde webshops

 • Zie laagste prijs ►
 • Zie laagste prijs ►
 • Zie laagste prijs ►

vochtregulatie

De winter is niet alleen de koudste tijd van het jaar, in deze maanden moet je ook vaak rekening houden met neerslag. Of het nu gaat om koude regen of sneeuw, tegen deze omstandigheden wil je op je motor goed beschermd zijn. Een waterdicht membraan biedt de beste bescherming tegen deze elementen. Het merk dat de norm stelt op dit gebied is Gore-Tex. Dit merk maakt zijn eigen motorjassen, net als andere soorten motorkleding. Zij leveren meestal ook het membraan voor motorkleding. Een membraan wordt echter vaak koud in de winter, dus het gebruik van een tussenlaag is aan te raden. Dit kan een standaard voering zijn, maar een andere isolerende laag is ook mogelijk.

wind regulatie

Regen en andere soorten neerslag zijn niet de enige weerelementen die u in de winter voor extra problemen kunnen zorgen. Ook tijdens het motorrijden kan de wind bijzonder sterk zijn. Een sterke koude wind kan heel weinig gevoelstemperatuur veroorzaken. Ook een goede motorwinterjas moet hier tegen kunnen. Gelukkig zijn er meerdere jassen met een membraan die zowel vocht als wind reguleren. Er zijn ook speciale windschermen verkrijgbaar. Gore-Tex is ook een populair merk op dit gebied. Dankzij het membraan of de windbescherming blijf je ook bij een harde, koude wind aangenaam warm.

beschermer

Ook in de winter kunnen de protectoren in een motorjas bijdragen aan het algehele comfort. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn de beschermers voornamelijk bedoeld ter bescherming. Een motorjas wordt standaard geleverd met schouder- en elleboogbeschermers. Deze staan ​​op deze plekken omdat dit de risicogebieden zijn bij een val. Dankzij de beschermers verklein je de kans op ernstige schade aan deze lichaamsdelen. De wervels kunnen extra worden beschermd door een rugbeschermer.

Bestel al je winterse motorkleding bij deze vertrouwde webshops

 • Zie laagste prijs ►
 • Zie laagste prijs ►
 • Zie laagste prijs ►

Torjas kan ook op andere tijden van het jaar worden gebruikt.

Voor maximale bescherming kan ook een borstbeschermer worden aangebracht. Deze beschermers zorgen er ook voor dat de warmte in je motorjas beter behouden blijft in de winter. Hoe meer beschermers, hoe warmer je wordt. Vergeet niet dat een bivakmuts ook in de winter een must is!

(Video) Is een doorwaai motorjas veilig? | Motorkledingtips

Weertypes

Bij het zoeken naar geschikte kleding, zult u merken dat er een breed aanbod is om uit te kiezen. Er zijn vele merken en stijlen. Er moet ook rekening gehouden worden met het weer. In de winter draag je andere motorkleding dan in de zomer. Voor de regen heb je een extra regenpak nodig of kies je voor waterdichte kleding. Nu komen we bij de individuele kledingstukken.

Accessoires voor een motor winterjas.

Wat is de beste winter motorjas - Motorblog (14)

Er zijn nog steeds een aantal accessoires die de algehele prestaties van een motorwinterjas kunnen verbeteren. Indien niet inbegrepen, zijn membraan en isolatie een goed voorbeeld. Maar er zijn nog meer accessoires die je kunnen helpen tijdens de koude maanden. Een goed voorbeeld hiervan is een stormkraag. Dit accessoire wordt ook wel regenrok genoemd. Zo zijn de borst- en nekgebieden winddicht. Dat is maar goed ook, want de wind kan in de wintermaanden erg fris en bijtend zijn. Een stormkraag zorgt ervoor dat je het minder koud krijgt.

Merk winterjassen voor motorfietsen

Een test wees uit welke de beste motorjassen zijn voor de winter. Bovenstaande elementen hebben hun invloed op wat een motorjas zo winterklaar maakt. Uit de testresultaten bleek dat een waterdichte motorjas van textiel het meest geschikt is voor de winter. Deze jassen zijn meestal ook winddicht en voorzien van een membraan. Hieronder hebben we een aantal van de beste winter motorjassen voor je op een rijtje gezet.

Chaqueta REV'IT Poseidon 2 GTX

Wat is de beste winter motorjas - Motorblog (15)

Dit zwarte bikerjack heeft misschien een hoge prijs, maar je krijgt er veel voor terug. Dit is misschien wel het meesterwerk onder de Gore-Tex motorjassen. Dankzij de verschillende protectoren ben je goed beschermd tegen een val en blijf je lekker warm. Zowel aan de buitenvoering als aan de binnenvoering is het Gore-Tex membraan bevestigd om je lichaam op een betere temperatuur te houden. De jas is 100% waterdicht en 100% winddicht. Deze jas wordt standaard geleverd met CE-level 2 protectoren op de schouders en ellebogen. Het kost je € 799,99 maar je krijgt er veel voor terug. Deze jas is te combineren met de broek:Postura REV'ITITrek 2 GTX-broeken aan.

Zie laagste prijs ►

REV'IT Neptune 2 GTX

Wat is de beste winter motorjas - Motorblog (16)

Het beste aan de REV'IT Neptune 2 GTX is dat het niet zomaar een winter motorjack is, het is een all-season motorjack. Daarom kenmerkt deze motorjas zich door zijn flexibiliteit. De buitenste laag is gecoat met teflon. Hieronder zit een water- en winddicht Gore-Tex jack. Deze jas is uitneembaar zodat je het in de warmere maanden niet te warm krijgt. Daarnaast is deze motorjas voorzien van een thermische voering, die tevens uitneembaar is. Ook zijn er schouder- en elleboogprotectoren en is de jas voorzien van een rugprotector. Hierdoor ben je niet alleen beschermd tegen slecht weer zoals regen en wind, maar ook tegen de kou. Deze jas is te combineren met de broek:Pantalones REV'IT Neptune 2 GTX.

Zie laagste prijs ►

(Video) Wat Rij Jij? Pekelfietseditie - doorrijden in de winter

Alpinestars Tweede V3 Drystar

Wat is de beste winter motorjas - Motorblog (17)

Ben je op zoek naar een geschikte motorjas voor de winter, maar vind je de REV'IT Neptune 2 GTX te duur? Er zijn ook goedkopere opties die je perfect behaaglijk kunnen houden in de winter. Let op: Duurdere motorwinterjassen bieden vaak een betere winterbescherming. Het is niet verwonderlijk dat deze jassen een hogere prijs hebben. Een goedkopere motorjas zal minder goed tegen extreem lage temperaturen kunnen. Een goedkopere versie van de motorjas voor de winter is de Alpinestars Andes V3 Drystar. Het is een toerjack, dus het biedt niet zoveel bescherming als een motorjack voor de sportieve rijder. Er is een thermische voering die op warmere dagen kan worden verwijderd. Er zijn ook ventilatieritsen. Deze motorjas maakt gebruik van het Drystar membraan, waardoor de jas zowel regen- als winddicht is. Kortom, een slimme, waterdichte 2-in-1 toerjas met uitgebreide personalisatiemogelijkheden.Winkelen bij RAD ►

Zie laagste prijs ►

Modeka Tarex aug

Wat is de beste winter motorjas - Motorblog (18)

Ook deze motorjas kenmerkt zich door zijn veelzijdigheid. Bij deze jas is het mogelijk om de thermische voering te verwijderen. Dit maakt hem ideaal voor zomer en winter. Biedt goede bescherming tegen weersinvloeden tegen een betaalbare prijs. Reflectoren maken je ook beter zichtbaar in de koudere, donkere maanden. Deze jas is te combineren met de broek:Model Tarex-slang.

Zie laagste prijs ►

(Video) Top 5 motorjassen rond de 200 euro | Voordeelhelmen.nl

Motor winterhandschoenen

De winter kan een behoorlijk zware tijd zijn in Nederland. Niet alleen kan het in deze tijd van het jaar erg koud worden, ook kan het een natte tijd zijn door neerslag zoals sneeuw en regen. Een motorhandschoen moet je beschermen tegen deze invloeden van buitenaf. Een winter motorhandschoen is water- en winddicht. Dankzij de thermische laag, die net als goede thermische motorkleding een ademend membraan bevat, ben je goed beschermd tegen de kou zonder dat de handschoen je stikt. Wat het materiaal betreft, deze handschoenen zijn gemaakt van leer, textiel of een combinatie van deze twee materialen. Voor de winter zijn er ook elektrisch verwarmde motorhandschoenen en verwarmde handvatten. Deze zijn geschikt voor dagen dat de temperatuur onder de 5 graden Celsius is. Deze kan worden aangesloten op je accu of op losse accu's die je thuis kunt opladen.

Videos

1. Motorpak van Leer of Textiel? | Motorkledingtips
(MotorNL)
2. Wat is Gore-Tex? | Motorkledingtips
(MotorNL)
3. Motoren 2.000 tot 4.000 euro - occasiontest
(MotorNL)
4. Winter Motorhandschoenen Info - MKC Moto
(MKC Moto)
5. Waar moet je op letten bij het kopen van winter motorkleding? - Magazine - ChampionHelmets.com
(Nederlands Champion Helmets)
6. Richa Airwave motorjas review - MotorKledingCenter
(MKC Moto)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Cheryll Lueilwitz

Last Updated: 01/17/2023

Views: 6568

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Cheryll Lueilwitz

Birthday: 1997-12-23

Address: 4653 O'Kon Hill, Lake Juanstad, AR 65469

Phone: +494124489301

Job: Marketing Representative

Hobby: Reading, Ice skating, Foraging, BASE jumping, Hiking, Skateboarding, Kayaking

Introduction: My name is Cheryll Lueilwitz, I am a sparkling, clean, super, lucky, joyous, outstanding, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.